Ik ben Colette van Aggelen en ik woon in het Gelderse Arnhem samen met mijn vriend. Na de dansacademie heb ik mijn liefde voor fotograferen weer opgepakt en heb ik de fotovakschool in Apeldoorn afgerond. Waar ik blij van word tijdens een fotoshoot? Die échte emotie opzoeken bij mensen. En vastleggen met mijn camera natuurlijk.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals met vrienden en vertoeven we graag op ons heerlijke tuin midden in het centrum. Maar ik vind het ook heerlijk om samen met mijn vriend met een kopje thee op de bank te zitten en een goede film of serie te kijken. Iedere zaterdag gaan we naar de markt om boodschappen te doen en daarna te lunchen. Iedere week bij een ander tentje. Je kunt mij wakker maken voor zelfgebakken, warme appeltaart met slagroom en voor een goede zuurkool stamppot. Ja, echt!

Ik vind het heerlijk om te fotograferen in de buitenlucht. Het bos in. De hei op. Ik ben dol op nieuwe plekken ontdekken in de natuur. Mijn ouders zeiden vroeger op vakantie altijd: ‘Wauw, kijk eens naar buiten, wat een mooie natuur!’. Toen kon me dat weinig schelen, maar nu begrijp ik precies wat ze bedoelen. Maar ook bij mensen thuis vind ik het heerlijk om foto’s te maken. Het is dan lekker vertrouwd en iedereen is op zijn of haar gemak.

Mijn extra vader was op vakantie altijd aan het fotograferen en ik keek vaak met hem mee. Op een gegeven moment ging ik zelf aan de slag met fotograferen en begon ik met sparen voor mijn eigen camera. Toen ik 18 was kocht ik mijn eerste camera en sindsdien ben ik er onlosmakelijk mee verbonden. Het grappige is: eerst leerde ik dingen van mijn extra vader, maar nu kan ik hem weer tips en tricks geven.

Als fotograaf voel ik me vrij als ik gewoon lekker mag doen waar ik happy van word. Ik kan er ook intens van genieten als ik na een shoot alle foto’s op mijn computer aan het inladen ben en ze kan bewerken. Ik heb eigenlijk het mooiste beroep van de wereld: ik leer zoveel leuke mensen kennen én ik kan tegelijkertijd die mensen op de foto zetten.

Dat ik de vrijheid heb om te doen waar je zelf zin in hebt, het contact met nieuwe mensen – en klanten die terugkeren – én natuurlijk het creëren van mooi beeld. Bij bruiloften leg je de mooiste dag van een echtpaar vast, en dat is toch wel heel bijzonder om te doen. Op zulke momenten krijg je ook heel veel waardering voor je werk, en daar doe je het natuurlijk voor. 

Het mooiste aan mijn vak?

Let’s shoot!

Liefs,

Let’s shoot!

Liefs,

Colette

Dat ik de vrijheid heb om te doen waar je zelf zin in hebt, het contact met nieuwe mensen – en klanten die terugkeren – én natuurlijk het creëren van mooi beeld. Bij bruiloften leg je de mooiste dag van een echtpaar vast, en dat is toch wel heel bijzonder om te doen.

Op zulke momenten krijg je ook heel veel waardering voor je werk, en daar doe je het natuurlijk voor.